Turta dulce cu cafea turceasca

de BakeUpArtist in Dulciuri, 2 Dec 2016 | 3032 vizualizari

 

 
A venit sezonul rece și în perioada aceasta am tendința să pregătesc delicii care mă duc cu gândul la sărbători. Încă puțin!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 480 g faina
  • 260 g zahar
  • 125 ml apa
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita bircarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf cuisoare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 varf nucsoara
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • un praf de sare

Crema de cafea

  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 2-3 linguri de cafea turceasca
  • 80 g zahar pudra
  • 300 ml lapte

Glazura

  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce cu cafea turceasca:

Aluat

  Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic până se topește zahărul.

Separat amestecați nucșoara, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, apoi adăugați peste zahărul topit și amestecați.

 Adăugați restul de zahăr și lăsați pe foc mic, amestecând, până se topește tot zahărul.

Opriți focul și adăugați 150 g de făină peste sirop, amestecând energic cu spatula până se încorporează întreaga cantitate, apoi lăsați să se răcească.

Separat, amestecați restul de făină cu sarea și bicarbonatul, adăugați compoziția preparată anterior împreună cu untul topit, oul, coaja de lămâie și amestecați bine, până aveți un aluat omogen.

Modelați aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină, până nu mai este lipicios.

În timp ce formați turtele din blat, țineți permanent restul de blat acoperit cu folie alimentară.

Umpleți turtele cu biluțe de cremă și coaceți la foc mediu pentru 15-20 de min.

 Crema Cafea

 Mixați oul cu zahărul până își dublează volumul, adăugați făina și cafeaua și mixați bine

Adăugați laptele și amestecați.

Puneți crema pe foc la bain-marie până se îngroașă, amestecând foarte des.

Lăsați-o la răcit până devine vâscoasă înainte de a o folosi.

 Glazura

Se bate albușul cu zahărul până capătă consistența de bezea, apoi se adaugă cele 2 linguri de apă fierbinte și se mixează bine.

Într-un bol cu capac, se pun 2-3 turte coapte și răcite, adăugând 2-3 linguri de glazură peste.

Puneți capacul și agitați bine până glazurați turtele pe toată suprafața.

 Repetați procedeul până terminați toate turtele dulci. 

Lăsați să se întărească la aer, fără să acoperiți.

TIPS-URI

1

Crema are aroma intensa de cafea + putina textura, de aceea recomand sa nu puneti foarte multa in turte daca nu doriti gust intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu cafea turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce ( DE LA MAMA DE ACASA)